EXERCIŢIU DE SIMULARE A UNEI EXPLOZII

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” al judeţului Mehedinţi a testat, astăzi, viabilitatea Planului de Urgenţă Externă la un centru ce distribuie gaz din localitatea Şimian prin simularea intervenţiei în cazul producerii unei explozii urmate de incendiu. La exerciţiu au participat şi angajaţii firmei de gaz, dar şi alţi reprezentanţi ai structurilor Ministerului Afacerilor Interne.

Din cauza unei defecţiuni la rezervoarele cu GPL, au avut loc scurgeri de gaz, care, intrând în contact cu o scânteie, au produs o explozie, urmată de incendiu, afectând o conductă de transport GPL. Acesta a fost scenariul, după care pompierii mehedinţeni au acţionat pe perioada unei exerciţiu de simulare a aunui incediu la un depozit de gaz.

Exerciţiul desfăşurat a avut rolul de a reduce riscul de afectare a populației, mediului și proprietăților din jur prin antrenarea tuturor instituţiilor implicate în gestionarea unor astfel de evenimente.

Scopul acestui exerciţiu a fost de testare a procedurilor de activare a structurilor de intervenţie, a capacităţii operative a componentelor instituţionale şi a elementelor vulnerabile localizate în zonele de risc, dar şi de testare a coordonării între structurile care asigură intervenţia.