ELEVII ÎN PROBA SCRISĂ LA OLIMPIADA NAŢIONALĂ DE ISTORIE

Elevii din toată ţara au susţinut, astăzi, proba scrisă  a olimpiadei de istorie la Colegiu Naţional Traian. Organizată pentru prima dată în Drobeta Turnu Severin, etapa naţională presupune o amplă organizare atât din partea profesorilor cât şi din partea inspectoratului şcolar. Subiectele  au fost relativ uşore şi puţine au fost întrebările care i-au pus în dificulate pe elevi, spun aceştia. Festivitatea de premiere va avea loc pe 26 aprilie, la Palatul Culturii ,, Teodor Costescu’’.

Cei peste 300 de elevi veniți în Drobeta Turnu Severin din întreaga țară, pentru a participa la Olimpiada Națională de Istorie au susținut astăzi proba scrisă. Pentru elevii olimpici suviectele au fost accesibile şi puţine au fost întrebările care i-au pus în dificulate. Mulţi dintre aceştia se aşteaptă la rezulate bune întrucât au învăţat din greu pentru această etapă.

Organizarea unui astfel de eveniment presupune o  amplă organizare . Inspectoratul Şcolar Judeţean Mehedinţi  a făcut toate demersurile necesare pentru ca Olimpiada Națională de Istorie să se desfăşoare în bune condiţii. Întrucât Drobeta Turnu Severin este gazda olimpiadei de istorie pentru prima dată, organiyatori au pregătit pentru participanţi vizite la cele mai reprezenzative puncte turistice din judeţ .

Rezultatele olimpiadei de istorie vor fi afişate pe data de 25 aprilie, iar festivitatea de premiere va avea loc la Palatul Culturii ,, Teodor Costescu’’ , pe 26 aprilie.