”EGALITATE ÎN DIVERSITATE”

În perioada 3-8 aprilie s-a derulat, în localitatea Isverna din Mehedinți, ultima activitate de învățare din cadrul proiectului international „Egalitate în Diversitate-Incluziunea Socială în Organizații de Tineret”.

Tineri din mai multe țări au lucrat împreună pentru a identifica diferite tipuri de discrimnare, dar maia les pentru a găsi soluții pentur  combate acest fenoimen care a luat amploare în utlimul timp, în special în rândul tinerilor. „Egalitate in Diversitate” este axat pe identificarea de modalitati de prevenire si diminuare a diverselor forme de discriminare -religioasa, culturala, sexuala, discriminarea migrantilor si refugiatilor, etnica, rasiala, dar și alte tipuri, pornind de la prejudecatile si stereotipurile care determina aceste forme de discriminare.

În cadrul proiectului au fost concepute si realizate doua instrumente care sa fie utilizate in „lupta” cu discriminarea: un „Ghid pentru prevenirea si diminuarea discriminarii in organizatiile de tineret si in institutiile de invatamant” si o Platforma Electronica prin intermediul careia tinerii care se confrunta cu fenomenul de discriminare sa poata interactiona sau sa poata apela la institutii competente in aceasta sfera, cea a discriminarii.

Proiectul este cofinantat de catre Comisia Europeana, prin programul Erasmus+, Actiunea Cheie 2-Proiecte de Parteneriat Strategic-Ramura Tineret si implica un parteneriat format din organizatii din 4 tari: Romania, Germania, Franta, Polonia. Asociatia Elevilor Mehedinti este coordonatorul proiectului.