DUICU, UN „ȘĂFUL AL MARE” LA PRO ROMÂNIA

În politica românească se poate orice! Adrian Duicu vrea din nou în politică, după ce a șocat întreaga țară cu scandalul de corupție care l-a avut ca protagonist. În străinătate, ar fi fost marginalizat, dar la noi, unde decența și bunul simț au dispărut, totul este posibil. Ca și cum ar da o palmă peste obrazul românilor onești, Adrian Duicu își dorește să redevină sforarul Mehedințiului. Cu tactici care îl caracterizează a reușit preluarea violentă a filialei mehedințene a Partidului Pro România. Prin această mișcare, Victor Ponta demonstrează că nu reușește să se debarareseze de penali, mai mult decât atât îi susține și îi promovează. Toate acestea arată că Ponta nu dă doi bani pe onestitate și nici pe oamenii care respectă legile statului român.

O palmă pe obrazul oamenilor onești, care respectă legea. Așa poate fi caracterizată revenirea în politică a lui Adrian Duicu. Într-o decizie semnată de Victor Ponta, se arată că…

 „Adrian Duicu a fost numit coordonator oficial al partidului Pro România Mehedinți pe termen determinat până la organizarea alegerilor în cadrul organizației județene pe care o reprezintă”

După ce a fost protagonistul unui scandal de corupție fără precedent în România și a fost condamnat în primă instanță, Duicu arată că nu dă doi bani pe lege și pe decență. Vrea cu toată disperarea să revină în politică pentru a-și plăti polițele față de cei care i s-au opus. Așa că a apelat la tacticile care îl caracterizează și a reușit să fie numit coordonatorul filialei mehedințene a partidului Pro România, formațiunea condusă de Victor POnta. Prin această mișcare, Ponta demonstrează că lupul își schimbă părul, dar năravul ba. Nu poate renunța la penali și mai mult, îi promovează și îi susține. Cunoaște bine problemele lui Duicu, pentru că era premier în perioada în care acesta tăia și spânzura în Mehedinți, fără să-i pese de lege. Atunci când Duicu a fost arestat, Ponta s-a lepădat de el și a cerut partidului să se curețe de penali. Acum însă a uitat toate cuvintele dure de atunci și îl ia în brațe punându-l șef peste organizația creată de la zero de Cornel Stroescu. Zvonuri despre numirea lui Duicu au apărut de ceva timp, dar Ponta le-a negat. Gestul său îl decredibilizează și îi arată caracterul. Spune-mi cu cine ești prieten ca să-ți spun cine ești, spune un vechi proverb româneasc, ce pare să se adeverească în acest caz. Bătaia de joc la adresa mehedințenilor prin susținerea lui Duicu ar putea să-l coste pe Victor Ponta, mai ales că toată organizația amenință cu plecarea în semn de protest. Oamenii care au pus umărul, au creat de la zero organizația și au sperat într-un partid curat și-au văzut așteptările înșelate. Revenirea lui Duicu în politică arată  degradarea unei societăți, în care morala și decența sunt pe cale de dispariție. Nu este de mirare că românii sunt dezamăgiți de clasa politică și că și-au pierdut încrederea că țara lor își va reveni. Adrian Duicu este condamnat, în primă instanță, la 1 an și 6 luni de închisoare cu suspendare, după ce a ocupat funcția de președinte al Partidului Social Democrat Mehedinți și al Consiliului Județean Mehedinți. Duicu a fost cercetat pentru 11 capete de acuzare.