DUICU, DEMIS DE LA CONDUCEREA PRO ROMANIA

O zi! Atat a rezistat Adrian Duicu in functia de coordonator al Pro Romania Mehedinti.Instalat la conducere joi, Duicu a fost demis chiar a doua zi, printr-o hartie semnata de Victor Ponta.Acesta a fost, se pare, coplesit de reactiile negative ale presei fata de numirea lui Duicu, dar si de amenintarea membrilor organizatiei ca isi vor da demisia in bloc.

 

Adi Duicu pentru noi este Mircea Geoana doi! Asta ar putea sa isi spuna mehedintenii dupa ce Victor Ponta a decis sa il inlocuiasca pe Duicu de la conducerea organizatiei judetene a ProRomania la numai o zi dupa ce il numise.Presedinte pentru o noapte, Duicu a facut intocmai ca Mircea Geoana, cel care seara ii multumea “Mihaelei, dragostea lui”, iar dimineata s-a trezit cu Basescu presedinte.

 

Intocmai ca Geoana, Duicu s-a bucurat si el prematur, incepand sa schimbe usile la fostul sediu al Petrom, acolo unde ar fi trebuit sa fie noul sediu al ProRomania, considerand, probabil, ca mehedintenii vor rupe usile sa se inscrie in partid si sa se alature lui Duicu, acest om providential fara de care politica din Mehedinti nici nu mai poate fi conceputa.

Numai ca vineri a aparut surpriza- Victor Ponta a semnat o noua hartie prin care il demite de la conducerea organizatiei pe Adrian Duicu.In decizia semnata de Ponta in data de 29 martie se arata ca, citam,

 

“În conformitate cu prevederile statutului PRO România, Biroul Executiv a decis  următoarele:

Începând cu data prezentei decizii se numește dl. Ion Mocioalcă în funcția de coordonator provizoriu al organizației județene Mehedinți.

Începând cu data prezentei decizii se revocă toate împuternicirile provizorii de numire a Coordonatorilor Organizației județene Mehedinți.

Ion Mocioalcă va coordona campania electorală a Organizației Județene PRO România Mehedinți pentru alegerile europarlamentare din 26 mai 2019″

Ulterior acestei decizii, secretarul general al Pro Romania, Ion Mocioalca a oferit o declaratie prin care confirma decizia lui Victor Ponta, dar incearca sa indulceasca, oarecum, pastila, spunand ca tot Adrian Duicu este omul pe care se bazeaza atunci cand el nu va putea sa fie prezent in Mehedinti.Cu alte cuvinte, o alta umilita pentru fostul baron PSD, cel care a fost transformat intr-un fel de cascador al lui Mocioalca.Asadar, cand actorul principal nu doreste sa execute o scena, isi trimite la inaintare cascadorul.

Ridicol rolul pe care si-l asuma Adrian Duicu, cel care trece de la o umilinta la alta doar pentru a incerca sa demonstreze ca ar mai conta cumva in politica.In urma cu doua saptamani s-a laudat ca este presedinte al ProRomania, pentru ca Ponta sa dezminta si sa sustina ca Duicu nu e nici macar membru de partid.Ulterior a primit hartia de presedinte, pentru a fi demis de acelasi Ponta, la numai o zi distanta.Asa ca naivii care inca ii mai raspund lui Duicu la telefon poate ar trebui sa ii ceara acestuia buletinul si hartia de numire inainte de a demara vreo discutie cu acesta.Cat despre foarta politica a acestuia, cum ar mai putea sa se mai lupte cu Aladin Georgescu sau cu Virgil Popescu atata timp cat el nu este in stare sa treaca de Cornel Stroescu?

Adrian Duicu, presedintele din bezna al Pro Romania, pentru ca nici macar din umbra nu poate fi numit, a ocupat functia de presedinte al Consiliului Judetean Mehedinti pentru mai putin de doi ani.Conform discursului propovaduit de apropiatii sai, perioada a fost una de impliniri marete, in care printre sute de kilometri de drum asfaltati si autostrazi construite, in Mehedinti s-au mai inventat roata rotunda si apa calda.In realitate, insa, s-au taiat doar niste panglici ale unor proiecte ale predecesorului sau, Marius Balu.In aprilie 2014 a fost arestat de DNA, la acest moment fiind condamnat la un an si jumatate cu suspendare pentru fapte de coruptie.