Dragnea, șah–mat la contestatari

Liviu Dragnea a primit un nou mandat de încredere în fruntea partidului, în ciuda faptului că unii lideri de filiale i s-au opus. Cu un număr covârșitor de voturi în spate, Dragnea taie acum în carne vie. A anunțat că rămâne ferm și dă liber la schimbarea președinților de filiale. Conform unor surse din interior, vizat de schimbare este și președintele PSD Mehedinți, Aladin Georgescu.

Liviu Dragnea a ieșit învingător vineri la Comitetul Executiv Național. Invitat dumincă seara la Antena 3, liderul PSD a precizat că baza partidului s-a exprimat clar în favoarea sa, în ciuda faptului că unii lideri de filiale i s-au opus. Bazat pe acest calcul, liderul PSD mută rapid în ţară pentru înlăturarea celor care l-au contestat. Potrivit unor surse din partid, Dragnea l-a mandatat deja pe Darius Vâlcov să meargă în filialele PSD din ţară şi să pună la cale schimbarea preşedinţilor judeţeni rebeli. Prima filială vizată este cea din care face parte şi Vâlcov, și anume filiala Olt, condusă de Paul Stănescu, unul dintre cei mai vehemenți constestari ai lui Dragnea.

Pe lista scurtă a schimbărilor care îi vizează pe șefii de organizații se află și filiala PSD Mehedinți condusă de Aladin Georgescu. Șeful PSD Mehedinți a încercat să joace la două capete. Convins că Dragnea pierde bătălia cu constestatarii, Georgescu a dat bir cu fugiții la București și a anunțat că îl vrea demis pe Dragnea, asta chiar dacă nu avea mandat din partea organizației să voteze pentru demiterea acestuia.

În ședință însă, atunci când a înțeles că este în tabără învișilor, Georgescu a încercat să o dea la întors. A încercat să se fofileze și să spună că se va abține de vot, amintindu-și că nu are mandat din partea filialei PSD Mehedinți.

Apoi, ascuns printre scaunele din sală, a votat pentru ca Liviu Dragnea să rămână președinte în speranța că îl va îmbuna pe acesta și îi va intra din nou în grații. Doar că, liderul PSD nu uită și nu iartă, iar puciștii vor fi înlăturați din fruntea organizațiilor.

Se pare că, primele demersuri pentru înlocuirea lui Georgescu de la cârma PSD Mehedinți au fost deja făcute, iar zilele lui Aladin Georgescu în fruntea celui mai important partid in județ sunt numărate.

Aladin Georgescu și-a jucat, prin atitudinea duplicitară și prin trădare, nu doar funcția de lider de partid, ci și pe cea de președinte al Consiliului Județean, funcție aleasă cu votul majorității consilierilor județeni.  Și cum opoziția stă la pândă pentru a pune umărul la debarcarea sa, este foarte posibil ca până la sfârșitul anului să se tranșeze și situația din cadrul Consiliului Județean Mehedinți, iar o nouă echipă de conducere va prelua președinția forului județean.