DOCUMENTELE PRIMĂRIEI PĂTULELE LA GROAPA DE GUNOI

Poliţiştii din Mehedinţi au declanşat o anchetă, după  mii de documente din arhiva Primariei Pătulele, unele cu caracter personal, au ajuns la groapa de gunoi. Un consilier local a anunţat poliţiştii, după ce a găsit parte dintre documente fie împărştiate pe câmp şi purtate de vânt, fie îngropate în pământ. Poliţiştii au ridicat mai multe documente şi continuă verificările.

Copii de pe buletinele de identitate, cu codul numeric personal, date din dosare medicale ale unor localnici din comună, hotărâri judecătoreşti şi multe alte documente ale primăriei, inclusiv facturi. Sunt doar câteva dintre documentele care au fost, unele aruncate, altele îngropate la marginea comunei Pătulele.

Aleşii locali au chemat poliţişti, care au ridicat ieri o parte dintre documente, ca probe, dar tot au mai rămas acte care conţin date cu caracter personal, în condiţiile în care există o nouă lege care prevede obligaţii clare cu privire la manipularea datelor cu caracter personal.

Secretarul comunei Pătulele are o scuză incredibilă pentru faptul că documente importante din arhiva primăriei au fost aruncate la gunoi. Poliţiştii au declanşat o anchetă în acest caz.Pentru încălcarea legii datelor personale , societăţile comercilae pot riscă amenză de până la 20 de milioane de euro. Pentru autorităţile publice, însă,  a  rămas la latitudinea statelor membre UE să stabilească dacă şi în ce măsură le pot fi aplicate amenzi în cazul în care încalcă legea.