Diabetul, un duşman ascuns

14 noiembrie este Ziua Mondială a Diabetului. Şi anul acesta, medicii au tras un semnal de alarmă cu privire la creşterea alarmantă a numărului persoanelor care suferă de diabet. La Drobeta Turnu Severin, situaţia este de-a dreptul îngrijorătoare. Numărul medicilor specialişti este redus comparativ cu cel al pacienţilor. Astfel, o persoană care află că suferă de diabet poate fi programată pentru tratament şi peste câteva luni.

Este mai bine să previi, decât să vindeci. Este un îndemn pe care îl auzim tot mai des din partea medicilor şi numai. Tocmai de aceea, de Ziua Mondială a Diabetului, la Drobeta Turnu severin, a avut loc o acţiune de informare cu privire la metodele de prevenire a diabetului.

În România, există aproximativ 2 milioane de persoane care suferă de această boală cronică. În judeţul Mehedinţi, comparativ cu anul trecut, în 2018, a scăzut numărul persoanelor depistate cu această boală cronică.

Programările se fac pe o perioadă îndelungată şi poate dura şi două luni, pentru ca unui bolnav depistat recent cu diabet să i se facă o consultaţie şi să i se prescrie tratament.