Dezinformare periculoasă

Acuzaţii extrem de grave şi de natură să sperie populaţia au fost lansate în spaţiul public, pe o reţea de socializare, la adresa Serviciului Judeţean de Ambulanţă Mehedinţi. Cea mai importantă unitate sanitară de urgenţă din Mehedinţi este acuzată că ar folosi aditivi furajeri şi produse veterinare pentru tratamentul pacienţilor. Este o dezinformare gravă şi de neimaginat spune conducerea ambulanţei, care dovedeşte că de la firma respectivă a cumpărat doar glucoză. Depozitul respectiv are într-adevăr ca obiect  de activitate produsele veterinare, dar şi comerţul cu produse farmaceutice, iar glucoza folosită pentru tratamentul pacienţilor a fost cumpărată la licitaţie publică.

Acuzaţia a fost lansată pe o reţea de socializare. În aceasta se spune faptul că ambulanţa foloseşte aditivi furajeri şi produse veterinare pentru tratamentul pacienţilor. „Transmiteţi ministrului Sănătăţii să vadă!”, sau „Ministrul Sănătăţii trebuie executat pe loc, fără drept de apel, nu se poate aşa ceva”!  „Trăim în 2018 să fim trataţi ca nişte vite”. Acestea sunt doar câteva dintre comentariile generate de postarea respectivă, ca dovadă că oamenii care au citit-o au rămas consternaţi. Numai că, pe factura postată mai jos, pe reţeaua de socializare, se poate vedea clar că produsele veterinare şi aditivii folosiţi nu sunt altceva decât glucoză produsă de unul dintre cei mai mari producători de medicamente din lume, lucru confirmat şi de directorul medical al SJA Mehedinţi.

Conducerea SJA aduce şi clarificări în ceea ce priveşte medicamentele achiziţioate şi folosite în tratamentul pacienţilor.

Conducerea ambulanţei spune că a relatat întregul incident la Direcţia de Sănătate Publică şi Ministerul Sănătăţii şi că va cere o anchetă şi din partea organelor de poliţie, în acest caz.