DESPRE SĂRBĂTORILE PREPASCALE

Sărbătorile Prepascale au reprezentat tema  unei conferințe inedite, ce s-a desfășurat în Amfiteatrul Colegiului Național Traian. Etnograful Cornelia Sabina Ispas a vorbit despre importanța perioadei dinaintea Învierii Domnului și despre sărbătorile care o preced.

Amfiteatrul Colegiului Național Traian a găzduit un eveniment deosebit dedicat sărbătorilor prepascale. Etnograful Cornelia Sabina Ispas le-a vorbit celor prezenți despre importanța respectării și păstrării acestor evenimente care dau identitate românilor.

Evenimentul a reprezentat cea de-a doua conferință din seria Casa Luminii gândită și organizată de reprezentanții Direcției de Patrimoniu Istoric și Cultural, din Drobeta Turnu Severin.

Cornelia Sabina Ispas este unul dintre cei mai cunoscuți specialiști în etnografie, din România. Din anul 2009, aceasta este membru al Academiei Române. Reprezentanții Direcției de patrimoniu Istoric și Cultural au anunțat că în perioada următoare vor fi organizate noi conferințe, cu invitați de marcă ai lumii academice și culturale.