CURSURI DE ÎNOT LA ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR. 7

 

Cursuri de înot sunt posibile începând, de astăzi, la bazinul de înot al Școlii Gimnaziale nr. 7 din Drobeta Turnu Severin. Municipalitatea a dat undă verde pentru deschiderea bazinului în vederea organizării unor cursuri de inițiere. Bazinul a fost realizat pe fonduri europene, iar timp de cinci ani de zile, aici, au avut acces doar elevii acestei școli.

Elevii de la școlile din Drobeta Turnu Severin se pot înscrie la cursuri de înot. Orele se vor ține la bazinul școlii gimnanziale nr. 7. Întrucât amenajarea piscinei s-a realizat pe fonduri europene, timp de cinci ani, aici, au avut acces doar elevii școlii. Odată cu expirarea acestei perioade, municipalitatea a decis ca, aici, să se organizeze cursuri contra cost la care să aibă acces toți elevii din Severin.

Cursurile vor fi ținute de profesori cu vastă experiență în domeniu, iar conducerea școlii gimnaziale numărul 7 asigură toată infrastructura necesară în vederea desfășurării orelor.

Pe de altă parte, reprezetanții municipalității caută soluții în vederea racordării școlii la rețeaua de gaze, astfel încât să nu fie probleme în privința încălzirii apei din bazin. De asemenea, pe fonduri europene, aici vor fi montate panouri fotovoltaice în vederea încălzirii apei din bazin.

 

 

Decizia deschiderii bazinului de la școala numărul 7 pentru elevi vine ca o mănușă, mai ales că bazinul olimpic este închis de ani buni, iar șanse concrete pentru reabilitarea sa nu prea sunt în perioada următoare.