CUPĂ NAȚIONALĂ DE ENDURO, ÎN MEHEDINȚI

Județul Mehedinți găzduiește Cupa Națională de Enduro la biciclete! Evenimentul are loc în perioada 11-12 mai, iar startul se va da de la ieșirea din satul Balotești. Distanța care va fi parcursă de bicicliști este de aproximativ 28km, din care 8 sunt în coborâre, de-a lungul probelor speciale. Startul se va da de la ieșirea din satul Balotești.

Peste 70 de bicicliști din toate județele țăriii și-au anunțat pînă în acestmoment prezența la etapa națională de enduro care va fi găzduită de județul Mehedinți, în perioada 11-12 mai. Aceștia vor avea de parcurs a o distanță de aproximativ 28 de kilometri și va trebui să treacă de mai multe probe speciale. Cele 5 probe speciale de la prima ediţie Mehedinţi Enduro se află pe Valea Topolniţei, un areal foarte variat din punct de vedere geografic, acest aspect făcând ca fiecare traseu să fie destul de diferit faţă de celelalte.

Primul traseu este cel mai stâncos şi cel mai are mai multe zone expuse şi neaderente. Complet natural, acesta este de fapt o veche potecă turistică readusă la viaţă cu ocazia concursului.

Pe de altă parte, cea de-a doua probă specială va fi şi cea mai scurtă, însă deosebit de interesantă. Se va trece prin ruinele unei cetăţi şi se va coborî de-a lungul unui carusel natural, pentru ca spre final să se parcurgă o zonă stâncoasă şi deschisă.

În zonă este posibilitate de cazare și cu cortul, taxa fiind de 10 lei/persoană/noapte.