CUM SE DESFĂŞOARĂ PARCAREA CU PLATĂ ?

De o săptămână, la Drobeta Turnu Severin, parcarea se face cu plată pe anumite artere. Astfel, în centrul oraşului parcarea se face doar după plata unei sume care se poate achita prin SMS, dar și la parcomat. Deoarece este un concept nou adus la Severin, poliţiștii locali se ocupă în continuare de informarea cetăţenilor cu privire la modalitatea de plată.

Dacă nu puteți achita prin SMS,  puteţi  plăti locul de parcare la unul dintre parcometrele din apropierea parcărilor.În perioada acesta în zona centrală se  realizează campanii de informare cu privere la locul şi modul în care se va pune în aplicare parcarea cu plată.

Severinenii consideră că 2 lei nu înseamnă o avere şi că este mai important să găseasc un loc liber de parcare. În schimb, ar dori ca parcometrele să fie mai multe.

După aprobarea bugetului, reprezentanţii primărieri vor achiziţiona alte 8 parcometre noi, iar dacă va fi nevoie, vor mai achiziţiona şi altele. Locul de parcare în zona centrală se va plăti pentru mașinile care staționează în această zonă între orele 8-16. În afara acestor ore, parcarea este gratuită. Obligativitatea plății locurilor de parcare se menține în zona pieței Mircea.