COPIII ÎNGROPAŢI ÎN TEME ŞI ACTVITĂŢI EXTRAŞCOLARE

Tema pentru acasa nu mai este un mijloc de control in procesul de aprofundare a materiei, ci un factor de stres. Programa scolara este foarte incarcata, informatiile primite depasesc adesea varsta elevilor si multe lucruri nu pot fi intelese, iar temele sunt coplesitor de multe. Astfel şcoala a devenit un mediu stresant, care îi transformă pe copii in roboti programati sa primeasca doar note mari.

Stresul scolar este o realitate care nu trebuie ignorata. Specialistii atrag atentia ca din ce in ce mai multi copii, sunt foarte obositi, epuizati, nervosi, fara chef, întrucât scoala pare să fi devenit pentru ei o tortura.  De vină  ar fi cantitatea de teme primită de elevi, de pe o zi pe alta, sau pentru vacanţă, zecile de probleme, exerciţii, eseuri sau referate care duc la suprasolicitarea nervoasă şi intelectuală a copilului.

Specialiştii le recomandă părinţilor să petreacă mai mult timp cu copiii lor şi să nu le mai încarce timpul liber cu activităţi extraşcolare. Cel mult două cursuri pe săptămână şi doar ce le place.