CONSTRUCŢII REALIZATE CU MUNCITORI INDIENI

Lipsa de forţă de muncă de la noi este suplinită cu muncitori aduşi din afara ţării. Ca să-şi ducă la bun sfârşit investiţiile, societăţile din Mehedinţi au început să apeleze la muncitori aduşi din Asia. 37 de muncitori din India au ajuns, zilele trecute, la Drobeta-Turnu-Severin, recrutaţi de o firmă de construcţii. Aceștia lucrează, deja, pe şantierele din Severin, dar şi din judeţ. Salariile pe care le vor primi sunt şi de zece ori mai mari decât cele din ţara lor.

Pentru că de ceva vreme nu mai găsesc forţă de muncă, reprezentanţii acestei societăţi de construcţii au apelat la o firmă de recrutare, din Capitală, care le-a găsit muncitori în India.  Au fost selectaţi după ce au dat probă de lucru, iar de trei zile, primii 37 de muncitori au ajuns deja la drobeta Tr. Severin şi lucrează pe şantiere în mai multe localităţi. Salariul pe care îl vor primi este superior celui din ţara lor.

Şi reprezentanţii autorităţilor locale spun că din cauza lipsei de forţă de muncă, proiectele de investiţii erau întârziate.

Este cel de-al doilea lot de muncitori din Asia care au venit în Mehedinţi, după ce deja de aproape două luni, alţi 25 de nepalezi lucrează în industria alimentară, în panificaţie.