Concurs de cross, la Severin

Săptămâna Europeană a Sportului a fost deschisă la Drobeta Turnu Severin printr-un concurs de cross. Aproximativ 100 de elevi de la școlile gimnaziale au alergat pentru a prinde un loc pe podium. Competiția s-a desfășurat la Pădurea Crihala, iar cei mai buni concurenți au primit tricouri și diplome.

Aproximativ 100 de elevi ai claselor 5-12 din judetul Mehedinți, s-au întrecut într-o competiție de cross. Cei mai buni dintre aceștia s-au clasat pe primele 20 de locuri, iar ca premii au primit tricouri și diplome. Pentru cei mai mulți dintre participanții la concursul de cross, sportul are o importanță deosebită, ca urmare și-au dat silința pentru a ocupa primele locuri.

Săptămâna Europeana a Sportului se desfășoara în perioada 23–30 septembrie și are ca
obiectiv promovarea sportului şi activităţii fizice pe întregul continent. Manifestările organizate se adreseaza tuturor cetățenilor, indiferent de vârstă, mediu social sau nivel de pregătire fizica. Concursul de cross a fost unul dedicat elevilor mehedințeni.

Mișcarea înseamnă, în primul rând, sănătate. Cu acest gând au pornit la drum profesorii de sport, alaturi de elevii lor în competițiile dedicate săptămânii europene a sportului.

Concursul de cros a fost primul organizat în cadrul Saptamanii Europene a Sportului. Vor urma și alte competiții dedicate tinerilor, dar nu numai.