COMEMORAREA FOȘTILOR DEȚINUȚI POLITICI

Asociaţia Foştilor Deţinuţi Politic, filiala Mehedinţi, a organizat joi, 9 martie 2019, la Drobeta Turnu Severin, un ceremonial de comemorare a tuturor luptătorilor anticomunişti din România. Ceremonia din ziua prăznuirii celor 40 de Sfinţi Mucenici a avut loc în faţa monumentului din parcul Dragalina, dedicat victimelor comunismului.

Un sobor de preoţi a oficiat slujba parastasului pentru sufletele tuturor mehedinţenilor, care au trecut prin grele încercări în timpul deportărilor şi strămutărilor de amploare în Câmpia Bărăganului.

La monumentul ridicat în parcul Dragalina, numeroşi membri ai asociaţiei foștilor deținuți politici au înălţat, rugăciuni în memoria celor apropiaţi care au pierit în timpul regimului comunist.

Anual, la 9 martie, în întreaga țară sunt comemorați cei care s-au opus totalitarismului. În închisorile comuniste au pierit intelectuali, politicieni ai vieții interbelice, dar și oameni simpli, care au crezut în libertate. Alături de ei, în munți, au pierit cei care au luptat cu arma în mână împotriva comunismului. În memoria lor și a nevinovaților care au fost deportați în Bărăgan, doar pentru că nu erau pe placul noului regim, în toată țara s-au ținut slujbe de pomenire.