COD GALBEN DE VÂNT ÎN MEHEDINŢI

Vântul puternic a lovit, din nou, judeţul Mehedinţi. Rafalele au măturat tot ce le-a stat în cale, fără milă. Copacii au fost aplecați la pământ, iar acoperișurile au fost puse la grea încercare. Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, în această dimineaţă, o avertizare de vânt puternic. Drept urmare, Mehedințiul a fost vizat de o atenţionare  Cod galben de vânt puternic, cu viteze la rafală de până la 60 km/h.

Codul galben de vânt nu a ocolit Mehedințiului. Întreg județul a fost măturat de rafalele puternice, care au atins și 60-70 km/h. Imagini dramatice au fost surprinse marți, în Valea Almăjelului, de pasagerii unei mașini. Un vârtej de nisip a fost filmat chiar pe un drum județean spre Bălăcița.

Meteorologii au emis cod galben, dar și o informare de fenomene meteo extreme. Avertizarea de vânt puternic s-ar putea prelungi şi pentru următoarele zile. Mehedinţenii sunt rugaţi să fie precauţi în această perioadă, iar atunci când ies din case să nu se aventureze la drum lung şi să evite zonele unde viața le-ar putea  fi pusă în pericol.

Marți dimineața, pompierii au intervenit la Drobeta Turnu Severin pentru ridica o parte dintr-un acoperiș, care căzuse pe un copac. Pe  severineni vremea din ultima perioadă i-a uimit peste măsură. Aceştia spun că schimbările bruşte de temperatură nu sunt normale pentru perioada în care ne aflăm, iar temperaturile tot mai scăzute încep să le afecteze sănătatea.

Meteorologii avertizează că vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse și descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie şi căderi de grindină.