CHIPUL LUI DECEBAL, VIZIBIL TURIȘTILOR PE TIMP DE NOAPTE

Cel mai vizitat obiectiv turistic din județul Meheidnți va fi vizibil și pe timpul nopții! Este vorba despre impresionantul basorelief din Clisura Dunării! Reprezentanții autorităților județene împreună cu oficialii ministerului transporturilor au realizat iluminatul arhitectual al chipului lui Decebal, sculptat în stâncă. De asmenea, podul din dreptul statuii va fi și el iluminat în culorile tricolorului. Inaugurarea lucrărilor executate aici se va face vineri, în cadrul unei ceremonii speciale la care va participa și ministrul transporturilor, Răzvan Cuc, dar și Bogdan Trif, ministrul turismului.

Imagini impresionante în Clisura Dunării, surprinse de turiști! Chipul lui Decebal, impreionantul basorelief din Clisura Dunării și în același timp unul dintre cele mai vizitate obiective din țară, va fi vizibil turiștilor și pe timpul nopții! Pentru ca acest obiectiv să fie iluminat arhitectural și-au adus deopotrivă aportul reprezentanții Consiliului Județean Mehedinți și cei ai Ministerului Transporturilor, prin direcția de drumuri și poduri Timișoara. La inaugurarea lucrărilor și-au confirmat prezența doi miniștri- cel ai transporturilor și ministrul turismului.

Basorelieful are o înălțime de 55 metri și o lățime de 22 metri. Omul de afaceri Iosif Constantin Drăgan a fost cel care a promovat și finanțat ideea acestei lucrări efectuate în perioada 1994 — 2004. La realizarea statuii au lucrat 12 sculptori alpiniști. Inițiatorul acestui demers a cheltuit cu sculptarea ei peste un milion de dolari. Lucrările au fost conduse de sculptorul român Florin Cotarcea. Sub chipul lui Decebal a fost săpată în stâncă inscripția în latină: “DECEBAL REX — DRAGAN FECIT” (“Regele Decebal — făcută de Drăgan”).