CERCETAŢI PENTRU VIOLENŢĂ DOMESTICĂ

Polițiștii medinţeni au emis ordine provizorii pentru violență domestică, în numai 48 de ore. Astfel, oamenii legi au intervenit cu de restricţi pentru trei bărbaţi din judeţul Mehedinţi. Agresorii, cu vârste cuprinse între 43 şi 58 de ani, pe fondul consumului de alcool, dar nu numai, au abuzat verbal şi fizic membrii familiei. Pentru doi dintre ei s-a întocmit dosar penal.

În numai 48 de ore, polițiștii mehedințeni au emis trei ordine de protecție provizorii pentru cazuri de violență domestică. Trei bărbați, cu vârste cuprinse 43 și 58 de ani, din județul Mehedinți și-au agresat atât verbal, cât și fizic membrii familiei. Victimele nu au solicitat îngrijiri medicale, dar au cerut ajutorul polițiștilor care au intervenit în cel mai scurt timp pentru aplanarea conflictului. Așa se face că cei trei agresori au primit ordin de protecție pentru cinci zile. Doi dintre aceştia s-au  ales cu dosar penal.

În primele patru luni ale anului, polițiștii mehedințeni au emis 14 ordine de protecție provizorii, dintre care cinci la solicitarea victimei, iar nouă la cererea altor instituții.

Intervenţiile poliţiştilor la cazurile de violenţă domestică se pot realiza din oficiu sau ca urmare a sesizărilor primite prin Sistemul naţional unic pentru apeluri de urgenţă 112.