CERCETAȚI CĂ AU FURAT BANII LOCATARILOR

 

        Zeci de administratori şi preşedinţi de asociaţii de locatari au furat de la începutul lui 2018 nu mai puţin de 1,4 milioane de lei din banii asociaţiilor. Indivizii încasau banii locatarilor, dar în loc să plătească întreţinerea îi foloseau în scop personal. Nu mai puţin de 34 de cazuri au ajuns în atenţia poliţiştilor, care au declanşat anchete penale, însă nici măcar un leu nu s-a mai recuperat din prejudiciu, pentru că indivizii au pus tot cea aveau pe numele lor către apropiaţi şi nu pot fi executaţi silit.

În asociaţia acestor locatari a fost unul dintre cele mai mari prejudicii. Administratorul, o femeie a delapidat nu mai puţin de 400.000 de lei şi refuză să predea autorităţilor  documentele asociaţiei. Nu este singura cercetată, în total, în Mehedinţi sunt nu mai puţin de 34 de administratori şi preşedinţi acuzaţi de delapidare şi abuz în serviciu. Aproape toţi  operau după aceeaşi reţetă. 

 Pentru că au primit numersoase reclamaţii şi de la oameni privind neregulile comise  de cei care ar trebui să administreze asociaţiile, reprezentanţii primăriei vor demara controale la toate asociaţiile, mai întâi la cele cu probleme.După ce că banii nu au fost recuperaţi,  până acum numai un administrator a fost trimis în judecată, pentru infracţiunile comise.