CE MAI ARUNCĂ MEHEDINȚENII LA CANALIZARE

Haine, mâncare, pantofi sau chiar animale decedate – surprinzător, nu este vorba despre ofertele unui magazin, ci despre obiectele recuperate din canalizarea municipiului Drobeta Turnu Severin. Angajaţii SECOM S.A. fac apel public la localnici să arunce deşeurile la groapa de gunoi și avertizează că, funcționarea în condiții corespunzătoare a sistemului de canalizare depinde în mare măsură de modul în care noi, cetățenii, respectăm normele elementare cu privire la apele uzate deversate. Acesta este și principalul motiv pentru care, de fiecare dată când cad cantități de precipitații peste medie, canalizările nu mai fac față și străzile se inundă în unele localități ale județului Mehedinți.

Zeci de canalizări din județul Mehedinți sunt înfundate și nu mai funcționaează la paramaetrii optimi din cauza mehedințenilor care aruncă la canalizare zeci de obiecte care nu pot fi preluate de rețea. Printre acestea- cauciucuri uzate, rsturi de mâncare, pantofi sau și maișocant, chiar și animael moarte. Angajații societății de apă-canal SECOM SA, efectuează periodic lucrări de întreținere a sistemului de canalizare. Munca acestora este însă îngreunată de materialele care ajung în canalizare și a căror deversare este interzisă:

”Pe această cale dorim să tragem un semnal de alarmă referitor la obiectele deversate în rețeaua de canalizare. De multe ori conductele se înfundă și apele menajere uzate ajung în locuințele oamenilor sau în beciuri, cauzând disconfort olfactiv și vizual dar și însemnate pagube materiale. În plus, să nu uităm că sănătatea noastră  poate fi pusă în pericol prin aceste obturări ale sistemului de canalizare, care pot forma focare de infecții” , se arată într-un comunicat de presă remis de conducerea societății SECOM S.A.

 

Reprezetanții SECOM mai informează și faptul că, utilizatorilor serviciului le este interzisă aruncarea în canalizare a produselor menționate mai sus, lucru specificat de altfel și pe etichetele acestora. De asemenea, este interzisă deversarea în sistemul de canalizare a gunoiului menajer, a uleiurilor uzate și a produselor inflamabile, a grăsimilor, a oricăror corpuri solide, sau orice materii în suspensie a căror cantitate, mărime și natură provoacă depuneri sau stânjenesc curgerea normală afectând astfel buna funcționare a rețelei de canalizare.