CASE MISTUITE DE FOC

În ultimele 24 de ore, mai multe locuințe au fost mistuite de incendii în Mehedinți. Luni seara, o casă din Izvoru Bârzii a fost cuprinsă de flăcări. Câteva ore mai târziu, o anexă gospodărească de pe strada Walter Mărăcineanu a luat foc. Ca și cum nu ar fi fost suficient, în această dimineață, un incendiu a izbucnit la acoperișul unui bloc din Vânju Mare.

Ultimele 24 de ore au fost deosebit de intense pentru pompierii mehedințeni, care au intervenit la mai multe incendii de vegetație uscată, dar și pentru anihilarea focurilor apărute la anexe gospodărești.

Luni seara, două echipaje de pompieri au intervenit cu două autospeciale pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit în localitatea Izvoru Bîrzii. Pompierii militari, alături de trei voluntari au stins focul care a cuprins obiecte de mobilier şi materiale textile dintr-o cameră, împiedicând extinderea acestuia la întreaga locuinţă. Se pare că focul ar fi izbucnit din cauza jarului căzut din sobă.  Câteva ore mai târziu, mai exact după miezul nopţii, pompierii au  intervenit pentru stingerea altui incendiu apărut la o anexă gospodărească aflată pe strada Walter Mărăcineanu, din Drobeta Turnu Severin. Pompierii au reuşit stingerea acestuia. Flăcările cuprinseseră  doar anexa din lemn, care adăpostea centrala termică şi o canapea aflată în interior.

Cauza probabilă a incendiului a fost determinată de coşul de fum neprotejat termic faţă de materialele combustibile. Ca și cum nu ar fi fost suficient, un alt incendiu a izbucnit la Vânju Mare, marți dimineața. Două echipaje de Pompieri au intervenit cu două autospeciale de stingere şi o ambulanţă SMURD pentru lichidarea incendiului care se manifesta la acoperişul unui bloc de locuit din oraşul Vânju Mare. Pompierii au împiedicat extinderea flăcărilor la întregul acoperiş.  Focul a cuprins 6 mp din şarpantă din lemn cu învelitoare din ţiglă. Și de data aceasta, cauza incendiul a constitituit-o  coşul de fum neprotejat termic faţă de materialele combustibile.