„CASA LUMINII”

Direcţia de Patrimoniu Istoric şi Turism Cultural Drobeta Turnu Severin desfăşoară în această perioadă o serie de conferinţe intitulate „Casa Luminii”. Cu 100 de ani în urmă, Alexandru Bărcăcilă, împreună cu un grup de intelectuali din care se detașa Teodor Costescu, au înfiinţat Societatea Culturală „Casa Luminii”, care a jucat un rol de maximă importanţă în viaţa spirituală a Mehedinţiului. Cu acest prilej, reprezentanţii Direcţiei de Patrimoniu și-au propus s1ă reia, ca un arc peste timp, această serie a conferinţelor. Un astfel de eveniment va avea loc joi, de la ora 14,00 în Amfiteatrul Colegiului Național Traian. Cu acest prilej,  Sabina Ispas, o o specialistă în folclorul românesc va  vorbi despre„Sărbătorile Prepascale”.

Conferința dedicată sărbătorilor prepascale va ave aloc joi, de la 14,00, în Amfiteatrul Colegiului Național Traian, din Drobeta Turnu Severin.

Conferințe pe diferite teme vor avea loc pe tot parcursul anului 2019 și vor face referire la diverse domenii. Invitați de marcă vor veni la drobeta Turnu Severin pentru a conferenția și pentru a îmbogăți viața cultura de aici.