CAMPANIE PENTRU VACCINAREA COPIILOR

În Săptămâna Europeană a Vaccinării, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Mehedinți  insistă asupra necesității imunizării și cer părinților să nu facă experimente pe sănătatea copiilor lor. Vaccinarea este benefică, iar copiii trebuie imunizați la timp, susțin medicii DSP. Pe tot parcursul acestei săptămâni, ei vor derula derula activităţi de informare şi implicare a grupelor ţintă de populație. Toate acestea vin în contextul epidemiei de rujeolă, apărută ca urmare a refuzului unui număr tot mai mare de părinți de a-și vaccina copiii.

Zilele acestea, reprezentanții Direcţiei de Sănătate Publică Mehedinţi derulează o campanie de informare și educare prilejuită de marcarea Săptămânii Europene a Vaccinării.  Sub deviza “Să ne protejăm împreună! Vaccinurile sunt benefice”, medicii DSP insistă asupra necesității imunizării copiilor.  

În acest moment, România se confruntă cu o epidemie de rujeolă. La nivel naţional au fost organizate campanii de vaccinare a copiilor nevaccinaţi şi incomplet vaccinaţi. Până acum, 62 de persoane au decedat din cauza rujeolei.

La Drobeta Turnu Severin, oamenii cred în vaccinare şi consideră că acestea au un rol deosebit de important.

În ultimii ani, a avut loc o adevărată campanie împotriva vaccinării în România. Din această cauză, mulți părinții au refuzat să-și vaccineze copiii. Acest fapt a dus la reapariția în forță a aunor maladii considerate eradicate, în urmă cu câteva decenii.