CALITATEA APEI, ÎN DEZBATERE LA PREFECTURĂ

Serviciile de apă și canalizare au constituit tema dezbaterilor organizate, astăzi, la Prefectură în cadrul unei ședințe la care participat și invitați din Banat. Discuţiile au vizat, inclusiv, implicarea autorităţilor privind elaborarea planurilor operaţionale a calitaţii apei.

Calitatea apei a reprezentat tema unei dezbateri organizată la Prefectura Mehedinți. Întâlnirea a fost organizată la solicitarea societăților de apă și canal din Mehedinți. La ea au participat și invitați din Banat.

Reprezentanții Apelor Române prezenți la ședință au prezentat un raport realizat de operatorii de apă și canal din regiune, care a demonstrat că există numeroase probleme privind epurarea apelor.

Din cauza nerespectării clauzelor asumate la nivel european, țara noastră constituie obiectul unui dosar aflat la Curtea Europeană de Justiție. De asemenea, Comisia Europeană i-a cerut măsuri urgente pentru conformare. România suferă la capitolul epurarea apelor uzate și din această cauză este trasă la răspundere la nivel european.