BISERICI ILUMINATE ARHITECTURAL, LA SEVERIN

Două lăcașuri de cult din Drobeta Turnu Severin vor fi puse în valoare, de acum înainte, pe timpul nopții, prin iluminatul arhitectural. Este o supriză plăcută pentru severineni, chiar în preajma Sărbătorilor Pascale. Biserica romano-catolică şi  biserica ,, Dimitrie Grecescu,, sunt cele două clădiri iluminate artistic.

Biserica Catolică ,, Sfânta Fecioară Maria’’, singurul lăcaș de cult romano-catolic din Drobeta Turnu Severin este pusă în valoare și pe timpul nopții datorită iluminatului arhitectural. Biserica  face parte din patrimoniul Severinului şi în felul acesta arhitectura ei deosebită a fost evidenţiată prin zeci de lumini. 

De asemenea, cel mai vechi lăcaș de cult ortodox din Drobeta Turnu Severin, Biserica ,, Dimitrie Grecescu’’ a fost pusă în valoarea recent prin echiparea edificiului cu un sistem de iluminat ornamental.

Primarul Marius Screciu a precizat că punerea în valoare a celor două clădiri prin iluminat arhitectural era necesară, datorită importanței lor culturale și turistice.

Printre clădirile emblematice ale Severinului iluminate arhictectural amintim Palatul Culturii ,, Teodor Costescu’’, Cetatea Medievală, dar şi Castelul Artelor. Municipalitatea anunţă că în vara aceasta se vor finaliza lucrările iluminatului arhitectural şi la Colegiu Naţional ,, Traian’’.