BINECUVÂNTARE ÎNAINTE DE OLIMPIADĂ

Binecuvântări arhiereşti pentru elevii calificaţi la faza naţională a concursurilor religioase. Preasfinţitul Nicodim, episcopul Severinului și Strehaiei, s-a întâlnit cu elevii calificaţi la fazele naţionale ale concursurilor religioase, pentru a le transmite gândurile lui bune. Pentru strădania lor, copiii au primit cărți și îndemnul de a învăța pe mia departe, la fel de bine cum au făcut până acum.

Întâlnirea dintre Prea sfințitul Nicodim și elevii calificați la etapele naționale ale concursurile de religie a început în biserică, prin rugăciune. Slujba de binecuvântare este parte din parcursul acestor concursuri.

Elevii au subliniat rolul formator al disciplinei religie care este mult mai important decât ar părea la prima vedere şi aceasta deoarece, pe lângă însuşirea principalelor învăţături de credinţă, reguli, tradiţii şi evenimente religioase ale Bisericii Ortodoxe, copiii dobândesc şi deprinderi, care îi fac mai buni, mai respectuoşi, mai responsabili.

Alături de elevii calificați la etapa naționala a olimpiadei de religie s-au aflat și elevii care vor participa la etapa națională a concursului interdisciplinar Cultură şi Spiritualitate care promovează credinţa şi educaţia, moştenirea spirituală şi culturală a poporului român. Obiectivul fundamental este centrat pe promovarea interdisciplinarităţii, prin identificarea arhetipului literaturii de inspiraţie sacră şi valorificând cunoştinţele elevilor despre valorile spirituale româneşti, cu scopul cultivării respectului faţă de acestea şi pentru conştientizarea specificului naţional şi a conexiunilor cu valorile universale.