Bătrână externată, deși trupul este o rană

Caz șocant în Mehedinți. După  ce a fost internată în două rânduri în secția dermatologică a Spitalului Județean, o bătrână de 81 de ani a fost externată  și trimisă acasă într-o stare mai gravă decât era a ajuns în spital, după cum spune fiul său. Biata femeie a ajuns acasă în această dimineață cu răni foarte grave pe întreg corpul, pe care medicii au spus  că nu le mai pot trata. Copiii pacientei sunt disperați că nu știu ce să-I facă. Pur și simplu, privesc la ea cum îndură suferința și cum se stinge cu zile.

Bătrâna este imobilizată la pat de doi ani, iar erupțiile la nivelul pielii au început să apară în urmă cu circa o lună. Familia a dus-o la spital la începutul lui noiembrie, iar după o săptămână a fost externată. Starea s-a înrăutățit, astfel că la sfârșitul lunii noiembrie a ajuns în aceeași secție. După zece zile, medicii au externat-o din nou, deși corpul femeii este plin de răni și are dureri foarte mari.

Reprezentanții Serviciului de Asistență Socială din cadrul primăriei Șișești, unde locuiește bolnava au ajuns și ei la locuința femeii și spun că are nevoie în continuare de îngrijiri medicale.

Interesant este că deși femeia este de doi ani la pat și are nevoie de un îngrijitor, fiul său spune că demersurile pe care le-a făcut pentru a obține un însoțitor s-au lovit de refuzul medicilor.

Reprezentanții primăriei Șișești spun că vor solicita din nou ambulanța pentru a o transporta pe bătrână la spital, unde după investigații medicale complete și stabilirea unui diagnostic trebuie încadrată într-un grad de handicap pentru a primi un îngrijitor.