BANI PENTRU REALIZAREA PICTURII ALTARULUI CATEDRALEI

Lucrările pentru realizarea picturii la Catedrala Episcopală din Drobeta Turnu Severin  sunt în toi. Pentru o perioadă, acestea au stagnat, din cauza fondurilor. Acum, lucrările au fost reluate, întrucât Episcopia Severinului și Strehaiei a primit 200.000 de lei de la Secretariatul  de Stat, cu sprijinul preşedintelui Consiliului Judeţean, Aladin Georgescu.

Lucrările pentru realizarea picturii din Altarul Catedralei Episcopale se apropie de finalizare. Pentru un timp, acestea au stagnat, din lipsa banilor. Ca urmare a fondurilor obţinute de la Secretariatul de Stat, a fost posibilă continuarea lucrărilor. Obţinearea banilor s-a realizat cu sprijinul preşedintelelui Consiliului Judeţean, Aladin Georgescu.

Aceste picturi sunt deosebit de importante. Sunt numite “Biblia neştiutorilor de carte’’ deoarece explică mesajul prin imagine. 

Dorinţa construirii unei Catedrale în Drobeta Turnu Severin s-a manifestat după Revoluţia din 1989, atunci când preotul severinean, Constantin Inescu, a ridicat problema construirii unei catedrale într-un oraş în care existau, la vremea aceea, doar patru biserici.