BANI PENTRU FERMIERI

Campania pentru depunerea cererilor unice de plată pentru anul 2019 a început, deja. De la 1 martie, reprezentanţii Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură au demarat campania de primire a cererilor unice de plată. Fermerii pot depune actele necesare până la data de 15 mai.

De  la 1 martie şi până la 15 mai, fermierii pot depune cererile unice de plată pentru anul acesta. De asemenea, fermierii vor înregistra o singură cerere unică de plată la centrele judeţene şi locale, chiar dacă aceştia utilizează suprafaţa de teren în diferite localităţi şi chiar judeţe.

România, în calitate de membru al Uniunii Europene, beneficiază de fonduri europene, prin aplicarea mai multor scheme de plăţi, ca mecanism de susţinere a producătorilor agricoli.

Documentele care fac dovada că terenul agricol se află la dispoziţia fermierului trebuie să fie încheiate înaintea depunerii cererii unice de plată și trebui să fie valabile la data depunerii cererii.

Informaţii detaliate pentru accesarea fiecărei scheme de plată, măsuri de sprijin, inclusiv, hărţile şi listele pentru măsurile de dezvoltare, puteţi găsi la centrele judeţene şi locale ale agenţiei de plăţi şi intervenţie pentru agricultură sau pe site-ul www.apia.org.ro.