AUTOMEDICAŢIA ÎI ÎMBOLNĂVEŞTE PE ROMÂNI

Românii sunt campioni mondiali la consumul de medicamente eliberate fără rețetă. Automedicația este strans legata de educatie, iar oamenii prefera sa se trateze pe cai traditionale sau dupa sfatul vecinilor ori al internetului. Medicii atrag atentia asupra pericolului pe care îl reprezintă tratamentele luate după ureche, care ar putea să aibă efecte dramatice asupra organismului.

 

Mai mult de jumătate din populația României ia medicamente fără prescripție medicală. Și mai trist este că printre tratamentele luate după ureche se află, în special, antibioticele.

Peste 40% dintre români nu au ajuns niciodată la medicul de familie în ultimul an, iar 33% au vizitat cabinetul de familie doar o dată pe parcursul celor 12 luni. Deşi sunt conştienţi că automedicamentaţia este un lucru nociv şi greşit din punct de vedere medical, puţini sunt cei care au vizitat în ultima perioadă cabinetul medicului.

România ocupa locul doi în  Europa când vine vorba despre automedicaţie. Practic, luăm de 2 ori mai multe pastile fără reţetă comparativ cu media europeană.