ATENȚIE LA CĂPUȘE!

Atenţie la căpuşe. Mușcatura poate fi extrem de periculoasă pentru copii si pentru adulți deoarece prin intermediul înțepăturii se pot transmite numerose boli. Medicii atrag atenţia părinților și bunicilor să fie atenţi când ies cu copiii în parc sau la locurile de joacă, întrucât mușcătura de căpușă în sine cauzeaza simptome abia dupa ce insecta  se desprinde și cade.

 

Atenţie, a început sezonul căpuşelor! În fiecare an, sute de oameni, printre care foarte mulți copii, ajung la urgenţe cu muşcături de căpuşe, insecte care pot transmite boli periculoase. Medicii recomandă ca după fiecare ieșire la iarbă verde să ne verificăm minuțios, ca nu cumva să avem căpuşe sub piele. De obicei, înţepăturile nu sunt dureroase, dar sunt foarte periculoase.

O înţepătură de căpuşă poate îmbolnăvi uşor un câine. Şi la oameni consecinţele sunt grave, avertizează doctorii. Căpuşele pot transmite boala Lyme şi se poate ajunge la paralizie sau chiar la moarte. Atunci când alegem să ieşim în natură, este bine să luăm măsuri de siguranţă  pentru noi, cât şi pentru animalele de companie. Căpuşele nu sunt active doar în perioda sezonului cald, ci şi la temperaturi de 10-15 grade, atrag atenţia medicii. Este esenţial ca o căpuşă să fie scoasă din piele la maximum 20 de ore. Specialiştii ne recomandă să cerem ajutorul medicilor şi să nu încercăm să scoatem singuri căpuşele de sub piele.

Rezultatele bolilor transmise de capuse se instaleaza dupa cateva zile sau saptamani. De aceea, persoanele afectate nu suspecteaza o boala cauzata de capuse, ignorand intepatura abia vizibila.