ASTENIA DE PRIMĂVARĂ, REALITATEA SAU FICȚIUNE?

O dată cu venirea primăverii, s-a instalat şi astenia de primăvară. Cele mai multe persoane care resimt astenia sunt obosite încontinuu, lipsite de energie şi  au stări de somnolenţă. Medicii ne sfătuiesc să nu intrăm în panică, ci să consumăm mai multe legume şi fructe, plus mişcare în aer liber cel puţin 30 de minute pe zi.

Astenia de primăvară este o formă de depresie sezonieră, care apare la trecerea dintre iarnă şi primăvară, atunci când creşte brusc luminozitatea în timpul zilei, iar temperaturile se modifică de la o zi la alta. Este vorba despre o stare de slăbiciune generală a organismului, manifestată prin oboseală cronică. Nimic grav, ne spun medicii.

În schimb persoanele care suferă de boli cronice pot fi afectate în această perioadă, din cauza unui alt fenomen instalat la începutul primăverii şi anume meteorosensibilitatea.

Pentru a combate astenia, psihologii recomandă o rețetă simplă: profitați de zilele însorite de primăvară și petreceți mai mult timp la soare! Acest lucur bă va ajuta să vă reîncărcați bateriile cu serotonină și astfel veți avea o stare de spirit mai bună.