Aparat RMN pentru Spitalul Județean Mehedinți

Spitalul Județean de Urgență din Drobeta Turnu Severin va primi, până la sfârșitul lunii martie, un aparat de rezonanță magnetică. Noul RMN va funcționa într-un spațiu special amenajat la partenerul celei mai importante unități medicale din județ, care a fost pus la punct de conducerea Spitalului Județean.

Prezentă la Strehaia, Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii, a dat asigurări ferme că Spitalul Județean de Urgență din Drobeta Tunru Severin a fost prins în programul de dotare cu aparatură medicală al Ministerului Sănătății. Drept urmare, unitarea sanitară va beneficia, din primăvara anului viitor, de un aparat de rezonanță magnetică, extrem de necesar unității medicale.

 

Spațiul unde va fi instalat RMN-ul este situat conform normelor, la parterul Spitalului Județean de Urgență. Amenajarea cabinetului este aproape finalizată. Dotarea cu un aparat de tip RMN este extrem de necesară, în contextul în care, pe raza județului Mehedinți sunt doar două astfel de aparate, ambele private.

Dintre acestea, un singur cabinet are contract cu Casa de Asigurări de Sănătate, iar investigațiile sunt decontate. Solicitările sunt foarte multe, astfel încât progrămări se fac abia peste două luni de la depunerea solicitării.