ANIVERSAT LA ÎMPLINIREA A 100 DE ANI

Un destin cât o istorie, un veritabil tezaur viu, martor al celor mai dificile momente ale României! Ilie Șotea, un bătrân din comuna Bala, a împlinit recent 100 de ani. El a fost aniversat de familie, dar și de primarul localității, care a dorit să-i fie alături celui mai longeviv locuitor al comunei.

Un veac de viață, timp în care a adunat aminitiri frumoase, dar și dureroase! Este povestea lui Nea Ilie Șotea, cel mai bătrân localnic al comunei Bala, care la împlinirea vârstei de 100 de ani a fost felicitat de autoritățile locale.  Înconjurat de copii, de nepoți, strănepoți și stră-strănepoți nea Ilie Șotea și-a amintit de anii crunți ai celui de-al doilea război mondial și de lungul drum al victoriei străbătut din Rusia spre casă alături de camarazii săi de arme.

De peste 70 de ani, îi este alături soția. Împreună au împărțit și bucuriile, și tristețile.La aniversare, în casa micuță au fost prezente cinci generații, toți uniți în jurul aceluiași om.

Cât despre secretul longevității sale, nea Ilie Șotea a spus că viața cumpătată, munca, dar și sufletul curat și împăcat au fost ingredientele care l-au ținut în viață.