ALICE VOINESCU, SĂRBĂTORITĂ DE ZIUA FEMEII

Scriitoarea Alice Voinescu a fost prima femeie doctor în Filosofie din România. Una dintre cele mai luminate minţi ale vremurilor a avut parte de un destin tragic. Trasă de comunişti pe linie moartă, a fost închisă şi trimisă în domiciliu forţat. Ani de zile a supravieţuit în neajunsuri, fără nicio sursă de venit. Personalitatea ei a rămas vie în memoria neamului românesc, iar o școală din Drobeta tunru Severin poartă numele acesteia. În cinstea ei, eleviii școlii au răspuns provocării reprezentanților Muzeului Regiunii Porților de Fier și au organizat un eveniment menit să îi evoce personalitatea.

Ani de zile, învățător la această școală, momentul a  fost unul extrem de emoționat pentru actualul manager al muzeului Regiunii Porților de Fier:

Vedetele zilei au fost însă micuții elevi ai școlii Alice Voinescu. Aceștia au oferit un veritabil spectacol pentru cei prezenți. Au fost încurajați și susținuți din public de părinți și bunici la fel de emoționați ca și ei.

Alice Voinescu a ţinut un Jurnal, care a fost publicat postmortem. Cartea cuprinde însemnări despre perioada interbelică şi postbelică, gânduri despre personalităţi ale culturii, amintiri despre nume mari ale culturii pe care scriitoarea i-a cunoscut de-a lungul vieţii.