ALERTĂ DE RUJEOLĂ

România se confruntă cu un alt val de îmbolnăviri, de această dată este vorba despre rujeolă. Până în acest moment, la nivel naţional, au fost înregistrate mii de cazuri. Grav este că 60 de oameni au fost răpunşi de această boală infecţioasă. În judeţul Mehedinţi, au fost declarate 12 cazuri de rujeolă.

Rujeola este o boală extrem de contagioasă, un simplu contact cu virusul rujeolic duce aproape sigur la îmbolnăvire.  Virusul este mult mai activ în lunile reci şi cu soare puţin. Trecerea prin infecţie asigură o imunizare durabilă, dar principala metodă eficientă de prevenire a bolii rămâne vaccinarea.  Cele 12 cazuri din Mehedinţi au fost înregistrate la copiii.  

Simptomatologia se dezvoltă de obicei între 8-12 zile de la expunerea virusului. Cu toate acestea, perioada de incubaţie se poate întinde pe un interval cuprins între 7 şi 18 zile.

Rujeola este o boală infecţioasă care adesea duce la complicaţii. Potrivit medicilor, din patru persoane care fac rujeolă, una are nevoie de spitalizare. În România, 60 de persoane au decedat în urma acestei boli.