ALDE nu își retrage sprijinul pentru guvern

Din Mehedinți, liderii județeni ai Alianței Liberalilor și Democraților au dat asigurări ferme că, nu au de gând să își retragă sprijinul acordat guvernului. Mai mult decât atât, pentru a nu mai existat niciun dubiu, s-au prezentat și explicații pentru ultimele tensiuni create la nivelul coaliției de guvernare.

Liderii ALDE Mehedinți dezmint categoric că ar intenționa să își retragă sprijinul pentru guvern. Ei au prezentat punctul și explicații pentru situațiile tenisonate create la nivelul coaliției de guvernare. Declarațiile de presă au fost făcute în contextul în care, la București este din ce în ce mai vehiculată ideea că ALDE intenționează să se retragă la guvernare și că reprezentanții formațiunii politice nu mai au încredere în politicile fiscal-bugetare promovate de guvernul Dăncilă: „Pentru că, în ultima săptămână, în spațiul public au circulat foarte multe informații legate de coaliție, de ALDE și PSD, am simțit nevoia să aducem clarificări legate de relația pe care o avem în coaliție. Este una de armonie și, chiar dacă există  și poziții divergente, ele sunt constructive”, a declarat Renatta Nanciu, vicepreședinte ALDE Mehedinți.

Pe de altă parte, tinerii ALDE Mehedinți și-au prezentat și ei prioritățile pentru perioada următoare, dar și concluziile unei întâlniri care a avut loc la București.

Declarațiile au fost făcute și în contextul în care, se pregătește o nouă remaniere guvernamentală, și se cunoaște faptul că, fără votul parlamentarilor ALDE, este imposibil ca un nou guvern să primească votul de încredere în parlament.