ALDE A VOTAT ÎMPOTRIVA REFERENDUMULUI LUI IOHANNIS

Parlamentarii ALDE au votat împotriva solicitării președintelui Iohannis de organizare a unui referendum în aceeași zi cu alegerile europarlamentare. Potrivit reprezentanților ALDE, orice temă care nu are legătură directă cu alegerile europene nu face decât să bruieze subiectul principal, și anume reprezentarea României la Bruxelles.

Potrivit unui mesaj transmis de ALDE, reprezentanții partidului nu sunt împotriva referendumului pentru justiție, însă consideră că nu ar trebui să fie bruiate alegerile pentru Parlamentul European doar ca președintele Iohannis să-și poată camufla inactivitatea din ultimii 5 ani.

 

„Acest referendum este doar un pretext pentru președintele Iohannis pentru a-și începe campania electorală, deși legea îi interzice. Haideți să nu ne mai ascundem după deget: președintelui Iohannis nu-i pasă de justiție, cum nu-i pasă nici de Constituție, cum nu-i pasă de nimic în afara confortului său personal”.

 

Mai mult, reprezentanții partidului condus de Călin Popescu-Tăriceanu au mai spus că toate forurile europene, recomandă să nu deranjăm alegerile pentru Parlamentul European cu alte alegeri sau inițiative.

„Această mișcare cu organizarea unui referendum pe justiție, pe niște teme asupra cărora suntem cu toții de acord, este doar o încercare de a-și începe campania electorală, în speranța că nu va mai trebui să vorbească despre ce a făcut pentru români în cei 5 ani de mandate. Președintele Iohannis vrea să arunce o perdea de fum pentru ca lumea să nu discute nimic despre nerealizările sale din ultimii 5 ani de zile. E de înţeles de ce încearcă acum să-şi camufleze lipsa de rezultate prin tot felul de manevre politicianiste”.

În final, Parlamentul a adoptat proiectul de hotărâre privind solicitarea preşedintelui Klaus Iohannis.