Aladin – mare om, mare caracter!

Președintele PSD Mehedinți, Aladin Georgescu, își demonstrează, încă o dată, caracterul. A semnat pe lista puciștilor anti-Dragnea, iar ieri, în Comitetul Executiv, a votat pentru excluderea secretarului general, Marian Neacșu. Adică, exact singurul om din PSD care îl mai bagă în seamă și care îi mai acordă credit. Cu alte cuvinte, orice pentru a-și salva pielea, deși, orice ar face, zilele sale la conducerea organizației mehedințene sunt numărate.

Trădează pe oricine, se vinde oricui, fără să aibă vreun scrupul. Sunt reproșurile pe care i le-au adus și membrii organizației și pe care președintele PSD Mehedinți, Aladin Georgescu, le demonstrează în fiecare zi. S-a întâmplat și luni, în ședința Comitetului Executiv Național al PSD, atunci când Georgescu nu a avut niciun fel de remușcare să voteze pentru excluderea din partid a lui Adrian Țuțutianu și, mai ales, a lui Marian Neacșu. Adică exact singurul om din PSD care îl mai băga în seamă și care îi mai acorda credit. Cu alte cuvinte, orice pentru a-și salva pielea, deși, indiferent ce ar face, zilele sale la conducerea organizației mehedințene sunt numărate.

Totul a început în momentul în care același Marian Neacșu l-a convins pe Aladin Georgescu să semneze celebra scrisoare împotriva președintelui Liviu Dragnea. Confruntat cu furia primarilor cu care nu s-a consultat în forurile statutare, Georgescu a făcut un pas înapoi și a declarat că se va abține la vot. În momentul în care a intrat în ședința Cex, acesta a mai făcut un pas înapoi și a votat chiar împotriva, deși semnase scrisoarea împotriva lui Dragnea. Totul a culminat luni, 5 noiembrie, când a votat chiar pentru excluderea lui Neacșu. Așadar, „pucistul” Aladin l-a pedepsit pe Neacșu pentru ca a fost pucist anti-Dragnea.

Situația pare desprinsă din schițele lui Caragiale, acest Farfuridi de Mehedinți fiind dispus să facă orice pentru a-și păstra funcția de președinte de partid. Elocvent în acest sens și potrivit universului lui Caragiale, este și mesajul pe care Aladin i l-a transmis lui Liviu Dragnea, în urma cu câteva săptămani: „știu că am greșit, dar rămân același”. Adică exact Farfuridi, care accepta să se revizuiască, dar să nu se schimbe nimic.

Și totuși Farfuridi de Mehedinti știe că zilele lui în fruntea organizației PSD sunt numărate. Alături de președintii de la Calarași și Caraș Severin, acesta urmează să fie demis de conducerea partidului. Aladin Georgescu pare să nu înțeleagă faptul ca toată lumea iubește trădarea, dar îi urăște pe trădători. Surse demne de încredere din PSD susțin că, deși Aladin încearcă să acrediteze ideea ca s-ar fi împăcat cu Liviu Dragnea, acesta nu poate trece peste trădarea lui președintelui de la Mehedinți sau peste haosul generat în organizație. În acest moment, mai mult de jumătate dintre primari susțin că nu mai doresc sa lucreze cu Georgescu. La toate acestea, se adaugă și relația pe care Aladin a dezvoltat-o cu fostul președinte condamnat al Consiliului Județean, Adrian Duicu. Deși Dragnea i-a transmis foarte clar că dacă o singură dată se mai întâlnește cu Duicu, pleacă acasă, Aladin Georgescu a continuat să îl sfideze pe liderul PSD și nu numai că îi face vizite lui Duicu mai des ca la sfintele moaște, dar a mai și promovat o hotărâre de consiliu prin care încearcă să îl împroprietărească pe fostul președinte PSD Mehedinți cu parterul policlinicii din Drobeta Turnu Severin. Toate acestea se întâmplă în condițiile în care Duicu spunea despre Dragnea, în urma cu doar câteva săptămâni, ca acesta ar fi „A făcut mult rău partidului” și că „Un om cu un caracter așa mizerabil își merită soarta”. Tot la adresa lui Dragnea, Duicu spunea următoarele: „Nu-i plâng de milă și cred că e suficient de matur să își ducă crucea și încă puțini ani la pușcărie nu îi fac rău”.

Așadar, în condițiile în care Georgescu s-a însoțit cu Duicu și și-a mai pus și partidul în cap, numai un naiv ar mai putea crede ca Aladin mai poate rămane în fruntea organizației. Dar, exact ca în Caragiale, e nevoie doar de „puțintică răbdare”.