AJUTOR DE LA STAT PENTRU COPII CARE MERG LA GRĂDINIŢĂ

 

 

Copiii care provin din familii fără posibilități financiare și care frecventează zilnic grădinița vor primi un stimulent educațional. Pentru fiecare copil se vor acorda tichete sociale în valoare de 50 de lei/ lună, ce vor putea fi folosite de părinți pentru a cumpăra celor mici mâncare, haine, produse de igienă și rechizite. Pentru a beneficia de aceste tichete venitul lunar pe membru de familie să fie de 284 de lei.

Copiii între 3 şi 6 ani care provin din familii defavorizate şi care frecventează zilnic grădiniţa vor primi 50 de lei pe lună, sub formă de tichete sociale. Aceşti bani vor putea fi folosiţi de părinţi pentru a cumpăra haine, mâncare sau rechizite. Acordarea tichetelor sociale este condiţionată de frecvenţa regulată la grădiniţă. Astfel, copiii vor trebui să fie prezenţi zilnic la grădiniţă, iar absenţele motivate pot fi de două feluri: absenţe medicale – motivate, pentru care părinţii trebuie să aducă scutiri medicale şi învoiri . Pentru a putea beneficia de stimulentele educaționale oferite de stat copiilor din familii cu venituri mici, mai exact venitul lunar pe membru de familie să fie de cel mult 284 de lei, de două ori nivelul venitului minim garantat pentru o singură persoană.

Legea interzice transformarea tichetelor în bani şi folosirea acestora pentru achiziţonarea lor în alte scopuri. Persoanele care vor încălca aceste reguli nu vor mai fi sprijinite şi vor fi obligate să returneze banii autorităţilor.

 

Stimulentul educaţional nu este inclus în veniturile salariale şi nu este impozabil. Acesta nu se ia în calcul la stabilirea veniturilor în baza cărora se acordă beneficii de asistenţă socială sau alte prestaţii sociale. Ele vor putea fi obţinute la cerere de unul dintre părinţi, reprezentantul legal al copilului sau persoana desemnată de părinte să întreţină copilul.