ACȚIUNEA SEATBELT LA POLIȚIA RUTIERĂ MEHEDINȚI

Poliţiştii mehedinţeni desfăşoară în această săptămână  acţiuni de verificare şi impunere a folosirii centurii de siguranţă, dar şi a dispozitivelor de retenţie omologate. Acțiunea este  coordonată de Direcția Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române. Se desfășoară în toată țara, pe drumurile publice, polițiștii rutieri fiind în teren, pentru aplicarea măsurilor legale în caz de nerespectare a legislației în domeniu.

Şoferii şi pasagerii autoturismelor nu trebuie să uite de portul centurii de siguranţă! Poliţia Română, prin structurile rutiere, a demarat, luni, acţiunea SEATBELT, în cadrul căreia poliţiştii desfăşoară activităţi pentru verificarea şi impunerea folosirii centurii de siguranţă şi a dispozitivelor de fixare omologate.

Acţiunea, coordonată de Direcţia Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, se desfăşoară în toată ţara, pe drumurile publice. Poliţiştii rutieri sunt în teren, pentru aplicarea măsurilor legale în caz de nerespectare a legislaţiei în domeniu.

De la începutul anului 2019, polițiștii mehedințeni au aplicat 470 de sancţiuni contravenţionale, atât pentru lipsa utilizării centurii de siguranţă cât şi pentru necuplarea dispozitivelor de retenţie omologate