A PUS ÎN PERICOL VIAȚA A PATRU COPII

Inconștiență și lipsă de responsabilitate. Așa ar putea fi descris un bărbat de 46 de ani din Mehedinți, care a produs, duminică seară, un accident de circulație grav pe DN 6, la intrarea în orașul Orșova. După ce a băut, bărbatul s-a urcat la volan și a condus cu viteză un autoturism pe care îl cumpărase de trei zile și în care se aflau ambii săi copii, de trei și patru ani. Din cauza vitezei a pierdut controlul volanului, mașina s-a răsturnat și a intrat violent într-un alt autoturism care circula din față, apoi a ricoșat într-un tir. În urma impactului, au ajuns la spital bărbatul vinovat, cei doi copii ai săi și un adolescent din cealaltă mașină.

Bărbatul de 46 de ani  cumpărase în urmă cu doar trei zile mașina pe care nici măcar nu o achitase. Deși ar fi consumat alcool, și-a luat în autoturism cei doi copii și a plecat spre Orșova. Mergea cu viteză, când a pierdut controlul volanului. Mașina s-a răsturnat, a pătruns pe contrasens și s-a izbit violent de autoturismul care circula regulamentar, apoi a ricoșat într-un autotren.

După impact, șoferul vinovat și cei doi copii ai săi au ajuns la spital. La fel s-a întâmplat și cu un adolescent de 14 ani din celălalt autoturism, în care se mai aflau conducătorul auto și un alt copil de șase ani. Medicii spun că șoferul care a provocat accidentul mirosea puternic alcool.

După impact, traficul a fost blocat  complet mai bine de jumătate de oră, timp în care pe DN 6 s-a format o cololoană de mașini pe mai bine de 4 km. Șoferul vinovat are dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. Cum nu a vrut să sufle în etilotest, i s-au recoltat probe de sânge.