A CRESCUT PREȚUL CARBURANȚILOR

Prețul carburanților a crescut din nou. Fluctuațiile costurilor benzinei și motorinei sunt un coșmar pentru șoferii, care nu știu la ce să se mai aștepte. În această dimineață, conducătorii auto care și-au alimentat mașinile au avut neplăcuta surpriză să constate o nouă majorare a prețului. Oamenii sunt disperați și spun că toate aceste creșteri vor influența alte majorări la diverse produse.

În ultima perioadă, șoferii au plătit mai mult la pompă ca urmare a creșterii accizelor la combustibil, stabilită de Guvern, încă din 2018. Executivul a anunțat că măsura este necesară întrucât se ajustează accizele cu inflaţia şi pentru că va creşte conţinutul de biocombustibil din carburanţi. Așa că prima lună a anului a adus creșteri de prețuri. Numai că lucrurile nu s-au oprit aici. Șoferii spun că aceste majorări au loc frecvent, fără să fie anunțate neapărat. În orice caz, toate acestea nasc revoltă în rândul conducătorilor auto.

Șoferii cred că lucrurile nu se vor opri aici. Dimpotrivă, aceștia spun că vor urma și alte majorări.

Prețul motorinei a ajuns la aproape 6 lei, iar un litru de benzină se apropie de 5 lei și 50 de bani. Preţul carburanţilor din România a consemnat, în primele zece luni ale anului 2018, printre cele mai mari creşteri din Uniunea Europeană.