600 DE MEMBRI AU PĂRĂSIT PRO ROMÂNIA DIN CAUZA LUI DUICU

Cornel Stroescu a renunțat la Pro România. Ceea ce se vehicula de zile întregi s-a confirmat, astăzi. Cornel Stroescu a anunțat printr-un comunicat de presă că și-a dat demisia din partidul Pro România. Acesta a ținut să precizeze că a luat această decizie pentru că formațiunea politică se îndepărtează tot mai mult de principiile care au stat la baza înființării ei, prin aducerea ca membri a foștilor baroni PSD. Odată cu Stroescu, din organizația mehedințeană și-au dat demisia alți 600 de membri. Cooptarea lui Adrian Duicu în partid a constituit sursa scandalului care a decimat filiala Mehedinți a partidului Pro România.Despre aceste demisii în lanț s-a tot vorbit în ultimele zile.

Cornel Stroescu, fostul coordonator al partidului, cel care s-a implicat pentru înființarea unei organizații județene, și-a anunțat demisia printr-un comunicat de presă. Acesta menționează:

Consecvent principiilor și valorilor pe care le-am promovat ca și coordonator al Pro România Mehedinți, nu voi accepta niciodată să mă așez la aceeași masă cu foștii baroni ai PSD-ului care au pus substanțial umărul la ceea ce înseamnă distrugerea economică a țării, iar exemple în acest, sunt nenumărate.

 

Se arată în comunicatul de presă. Scandalul  a început în Pro România, după ce Victor Ponta l-a acceptat în partid pe Adrian Duicu. Deși, inițial, acesta a negat că Duicu a devenit membru al formațiunii pe care o conduce, realitatea a confirmat faptul că Ponta a mințit. Mai mult, pentru o zi, Duicu a fost chiar coordonator al partidului. Toate acestea i-au revoltat pe membrii organizației mehedințene care au preferat să plece decât să stea la aceeași masă cu Duicu. Cornel Stroescu a declarat că România nu poate progresa cu figuri de tristă amintire.