600.000 DE LEI LIPSĂ DIN BANII ASOCIAȚIEI

Un nou tun de aproape 600.000 de lei dat locatarilor, dar şi furnizorilor de servicii, de administratorul şi preşedintele unei asociaţii de locatari din Drobeta-Turnu-Severin. La un control efectuat de reprezentanţii primăriei, cei doi, soţ şi soţie nu au putut justifica un minus de aproape 600.000 de lei din banii asociaţiei. Pentru că nu au fost controlaţi de nimeni, ani întregi, cei doi nu au ţinut nici măcar o evidenţă contabilă. Încasau banii după bunul plac pe chitanţe pe care nici măcar nu le înregistrau în vreun registru. Numărul asociaţiilor, din Drobeta Turnu Severin, în care au dispărut banii este însă mult mai mare.

 

Sunt ani buni de când locatarii Asociației nr. 110 din Drobeta Tr. Severin au însărcinat doi soți să le gestioneze banii pentru utilități. Oamenii au avut atât de mare încredere în ce doi că ani întregi nu i-a întrebat nimeni ce fac cu banii. Până într-o zi, când, în urma unui control al primăriei s-au trezit că lipseau peste 570.000 din banii asociației. În timp ce locatarii, unii dintre ei pensionari, dădeau și ultimul leu să-și plătească datoriile, banii nu ajungeau la plata utilităților.

 

 Ani întregi cei doi soți au încasat sute de mii de lei, fără să țină vreo evidență contabilă. Numai în ultimii doi ani din asociație au dispărut peste 70.000 de lei.Pe numele celor doi a fost depusă o plângere penală, iar reprezentanții primăriei cer atenție locatarilor la persoanele pe care le desemnează  să gestioneze asociațiile.

Mai grav este că în majoritatea acestor situații, cei prinși că au furat banii locatarilor nu au putut fi executați silit, pentru că au înstrăinat toate bunurile pe care le aveau pe numele lor.